2017-04-18 08.55.04

Makt & Kärlek – öppen workshop i oktober

”Makt utan kärlek är hänsynslös och missbrukande, och kärlek utan makt är sentimental och blodfattig”
Martin Luther King

 

Den 16-18 oktober har du möjlighet att vara med om en workshop långt utöver det vanliga. Vi utforskar själens makt, vi tittar på vilka rädslor och försvarsmekanismer som kan hindra oss och vi reflekterar över hur makt och handlingskraft tillsammans med kärlek och medmänsklighet kan bidra till en ljus framtid.

Workshop på Hillesgården 16-18 oktober 2017

I vår tid faller det sig naturligt att anse att kärleken hör till privatlivet medan vårt yrkesliv kretsar kring sådant som makt, pengar, rationellt tänkande och egennytta. Men samtidigt börjar den här uppdelningen att ifrågasättas. Allt fler röster höjs för mer kärlek och medmänsklighet även i vårt offentliga liv.

Men är mer kärlek svaret?

Allt är en fråga om balans. Kärlek och medmänsklighet utan makt – i meningen handlingskraft och styrka – blir vek, naiv och passiv. Men finner vi balansen mellan kärlek och makt så kan vi åstadkomma verklig förändring – i världen, i vårt samhällsbygge, i våra organisationer och också i våra egna liv. En medmänsklighetens revolution blir då faktiskt möjlig.

Hur kalibrerar vi då vårt beslutsfattande och vårt agerande så att vi hittar den rätta balansen? En balans där vi befruktar vår styrka och makt med medmänsklighet och kärlek, och där vi stärker upp vår goda intention med handlingskraft och mod.

I denna workshop kommer du under två och en halv dagar att få fördjupade insikter om makt och kärlek som hjälper dig att hitta och upprätthålla den balans som gör att du kan bidra kraftfullt till verklig förändring i ditt liv och i din omgivning.

Anmälan och mer information

Du anmäler dig på Hillesgårdsakademins hemsida där du också hittar mer information om workshopen.

 

Monika Neukirchen och Neucon AB är en av initiativtagarna till Hillesgårdsakademin, och är vid sidan av Fredrik Lidman (Fram) och Karl-Erik Edris (Edris idé) en av ledarna av workshopen.

Posted in Okategoriserade.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/90/204190/neucon.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *