2016-07-01 18.49.25

Så ett frö och låt oss tillsammans förändra världen!

Nu är årets Almedalsvecka igång och Neucon är på plats även i år. När Almedalsveckan startade var det med ett tydligt politiskt fokus, och visst finns det kvar, men nu är det så mycket mer. Privata företag, myndigheter, ideella organisationer, media… och det alla har gemensamt är att man vill påverka samhället i någon riktning. Det är det vi alla samlas i Almedalen för att göra – förändra samhället, förändra världen!

Och vi har olika idéer om hur vi gör det. Jag tror att vi gör det genom att börja med den enskilda människan. Genom att leda våra organisationer på ett sätt som släpper människors potential fri förändrar vi världen. Genom att släppa våra egon och vår jakt på prestige, och istället vara intresserade av varandra och det vi har gemensamt kan vi komma betydligt längre än om var och en kör sitt eget race.

Och Almedalen handlar om att mingla och nätverka. Massor med människor är samlade på ett och samma ställe, och tänk då om jag skulle kunna så små frön av välvilja och generositet i alla de samtal som kommer att föras denna vecka. Tänk vad som skulle kunna växa upp då.

Jag har därför med mig en stor bund ”Så ett frö”-kort som jag kommer att sprida under hela veckan. Lägga på ett bord eller ge till någon jag möter, och hoppas att fröet slår rot och börjar växa.

På korten står små uppmaningar som vart och ett leder till en bättre värld. Inte ensamt – men sår man tillräckligt många frön har man snart en hel skog!

Posted in Okategoriserade.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/90/204190/neucon.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

One Comment

  1. En väldigt bra tanke Monika. Hoppas det resulterar i en stor och vacker skog! PS. Paddlade med din syster igår :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *